понеділок, 6 вересня 2010 р.

Про необхідність зміни православного церковного календаря (зі скарбнички Учителя)

Коли християни святкують Великдень?
А коли Різдво?
Відповідь однозначна: згідно з рішеннями перших двох Вселенських Соборів
Великдень святкується у першу неділю,
яка настає після першого місяця-повні,
після весняного рівнодення!
Цього дотримуються всі християнські Церкви.
А от весняне рівнодення католицька церква має 21 березня - цілком відповідає тому, що відбувається у природі й що можна перевірити з годинником у руках :), -
а у Греко-католицької та православної Української Церков, які волочить за собою Російська, весняне рівнодення настає аж 3 квітня! Це жах!
Пора відкинути свою гординю й продовжити служити Істині! Навіть у таких її приземлених проявах.
Тут у православних (ортодоксів) є певна поправка. Можливо, її треба врахувати. Річ у тому, що коли місяць-повня випадає на четвер - суботу, то відразу після заходу сонця земля залита яскравим місячним світлом, що не відповідає написаному в Святому Письмі про розп’яття Христа. Католики в цьому можуть піти назустріч ортодоксам :)

Щодо Різдва - однозначно - правильно святкує католицька Церква.
День Різдва всі Церкви святкують 25 грудня, кожна за своїм календарем.
Але Христос - Світло - народився у найглибшу темінь. Через 8 днів, коли сталося Його обрізання і Він як людина став євреєм, почалася Нова ера. Визирніть через вікно на вулицю 7 січня (25 грудня за календарем Російської Церкви). Візьміть секундомір і заміряйте тривалість дня та ночі. Порівняйте з такими ж замірами 25 грудня (12 грудня за російським церковним календарем) - і Ви будете неприємно вражені...
Отже, християнам східного обряду пора продовжувати служити Істині та перейти на календар католиків, а, правильніше, явищ на зоряному небі!
Хай допоможе у цьому Бог!

Немає коментарів:

Дописати коментар